MEDICINBOLLSRUGBYN

eller Skolrugbyn, Mattrugby. Kärt barn har många namn. Det var något jag och en annan kille hittade på 1973. Det är fortfarande en årlig tradition mellan gymnasieskolorna i Kalmar.

Ett rugbyliknande spel med ett par hoppmattor som mål och med en medicinboll istället för en rugbyboll. En boll som ska placeras på hoppmattorna. Spelas både i en kill- och en tjejmatch. Ett tufft spel som idag planeras noggrant, tränas intensivt för - men som startade som en ren lek utan några förberedelser som en del av ett större idrottsutbyte arrangerat av skolidrottsföreningarna (jag var under flera år ordförande i Stagg GoIF).

Den här artikeln från lokaltidningen Barometern från 28 november 2007 berättar historien bakom vad de kallar Skolrugbyn.

Är onekligen rätt stolt över att något man hittade på för skojs skull har blivit en stor och riktigt viktig tradition mellan skolorna, ett evenemang som alltid är utsålt och som engagerar massor av gymnasieelever. Idag mellan Stagneliusskolan/Jenny Nyströms skola och Lars Kaggskolan. Då fanns inte Jenny Nyström så då var det bara Stagg och Kagg.

Första sidan Barometern 2007-11-28 >>>
Själva artikeln >>>

tillbaka TILLBAKA till startsidan